1 - LENMAG KÖRET
A lenmag kiváló természetes forrása az Omega zsírsavaknak.
A lenmag kiváló természetes forrása az Omega zsírsavaknak.
A lenmag kiváló természetes forrása az Omega zsírsavaknak.
A lenmag kiváló természetes forrása az Omega zsírsavaknak.
Ugyanarra használhatjuk mint a közismert barna lenmagot. Aranyos színe nem annyira domináns különböző italokban mint a barna lenmagé, a szemnek tetszetősebb. Kicsit jobban sűrít, íze lágyabb, selymesebb.
A lenmag 35% zsiradékot tartalmaz, aminek 72%-a esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Jelentős Omega-3 forrás.
A lenmag magas százalékban Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fito-ösztrogén tartalom.
A lenmag magas százalékban Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
Köretnek, kásának sütéshez, főzéshez.
Köretnek, kásának sütéshez, főzéshez.
A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani.
A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani.
A lenmagot magas rosttartalma és magas esszenciális zsírsav tartalma miatt érdemes fogyasztani.
A barna lenmag omega-3 zsírsavakban és rostokban gazdag, gyakran használják péksüteményekben és salátákban.
A lenmag magas rost- és omega-3 zsírsavtartalmú, támogatja az emésztést és a bélműködést.
Az agyműködés serkentésére, légutak betegségeinek (például hörghurut), bőrpanaszok, ízületi megbetegedések kezelésére, valamint az emésztőrendszer számos problémája ellen használják.
Az arany lenmag lágy, diós ízével és sokoldalú felhasználhatóságával kiváló kiegészítője salátáknak, pékárunak vagy smoothie-knak.
A lenmagot magas rosttartalma és kedvező esszenciális olaj összetétele miatt ajánlatos fogyasztani.
A lenmag nagyon sok esszenciális olajat tartalmaz, melyre szervezetünknek szüksége lehet, az ásványi anyagok közül pedig jelentékeny mennyiségű káliumot, vasat, cinket, foszfort tartalmaz.
Olajcsökkentett lenmag őrlemény.