1 - DÉNES NATURA
Az Ákos fasírt könnyen és gyorsan elkészíthető különleges fasírtpor (lenmag, szezám és burgonyapehely, napraforgó, rizsliszt főbb alapanyagokból).
Elkészítése: kb. 250 ml vízzel elkeverjük, 30 perc pihentetés után forró olajban kisütjük.
A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
Az aranybarna nádcukor természetes édesítőszer, amelyet gyakran használnak sütéshez és főzéshez.
Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a biblia, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának.
Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.
A sajátságos, semmihez nem hasonlító íz az egyik ok, ami miatt fogyasztását szinte nem lehet megunni.
Barnarizs a barnarizs különösen magas tápértékű gabona.
Hidrolizált, adalékmentes barnarizs fehérje 85% fehérjetartalommal, visszazárható tasakban.
Illatos, hosszúszemű indiai rizskülönlegesség.
Brokkoli csíráztatásra. (brassica rapa cymosa)
A közel-keleti (elsősorban török) konyha fontos alapanyaga a bulgur, mely a teljes durumbúzaszemből koptatás, gőzölés, szárítás után készült töret.
A bulgur törökországban és a közel-keleten kedvelt gabonatermék.
A gabonamentes burgonyafasírtpor kitűnő kiegészítője lehet a vegetáriánus/nem vegetáriánus étrendnek.
A lisztérzékenyek étrendjében a kenyér pótlására szolgáló készítmények egyik alapanyaga.
A burgonya pelyhesített változatából a finomabb szemcseméretű részt kirostálva, liszthez hasonló állagú terméket kapunk, melyet pékáruhoz, vagy például a lisztérzékenyek étrendjében lehet sokoldalúan felhasználni.
Ebből a finom pehelyből egy kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető.
Ebből a finom pehelyből egy kevés vajjal, tejjel, vízzel, sóval keverve burgonyapüré készíthető.
A gabonamagvak héja valójában egy többrétegű komplex szerkezet.
A csíra sok különleges fehérjét, olajat és abban oldott vitaminokat tartalmaz.
A csíra a búza "embriója", a búzaszem része, amelyből az új növény fejlődik.
Felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére.
A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
A búza sikérje elvben rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
Reformköret bulgurral és szárított zöldségekkel. Gyorsan elkészíthető, 4 személy részére elegendő. Kizárólag természetes összetevők felhasználásával, nem tartalmaz: sót, ízfokozót, tartósítószert, színezéket.
Új vegán fasírtpor csicseriborsó-curry ízesítéssel, enyhén pikáns, egyszerűen és gyorsan elkészíthető, csupán vízzel történő elkeverés és rövid pihentetés után már süthető is.
A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
A csicseriborsó (cicer aretinum) magas fehérje és keményítőtartalmú növény.
A csicseriborsót megőrölve és átszitálva gyártjuk a lisztet, melyet krémleveshez, pástétom, vagy humuszkrém készítéséhez lehet felhasználni.
Felhasználható leves, krémleves, humuszkrém, pástétom készítéséhez. Fűszerezéséhez petrezselyem, paprika, borsikafű, majoranna, szójaszósz ajánlott.
Csíráztatásra alkalmas azuki bab, amely gazdag fehérjében és vitaminokban, friss, tápláló csírák előállításához.
Céklamag csíráztatásra, amely jellegzetes ízével és magas tápanyagtartalmával egészíti ki a friss csírákat.
Fekete retekmag csíráztatásra.
A karalábémag kiválóan csíráztatható, a hajtások friss vitaminokat és enzimeket biztosítanak.
Napraforgómag csíráztatásra, mely enyhén diós aromájával és ropogós állagával teszi változatossá az ételeket.
Petrezselyemmag csíráztatásra, amely friss, gyógynövényes ízt és gazdag ásványianyag-tartalmat ad a csíráknak.
Repce csíráztatásra. (brassica napus)
Retekmag Sango csíráztatásra, mely karakteres, csípős ízével fűszerezi a salátákat és fogásokat.
Vajrépa mag csíráztatásra, amely enyhén édeskés ízű, ropogós csírákat eredményez.
Vörös korall mag csíráztatásra, amely színével és friss ízével gazdagítja az ételek megjelenését és ízét.
Rostban és fehérjében gazdag zöld lencse, amely csíráztatva kiemelkedő tápanyagtartalommal rendelkezik.
Zöldborsó mag csíráztatásra, amely édeskés ízű és tápláló csírákat biztosít.
Zsázsa mag csíráztatásra, amely pikáns, borsos ízű csírákat eredményez, melyek frissítő hatásúak.
Felhasználható 2-3 %-ban kenyérhez, kelt tésztához hozzáadva.
Az epres-málnás müzli különlegessége, hogy nem tartalmaz hozzáadott cukrot, a gyümölcsök a liofilizálási (vagyis fagyasztva szárítás) technikának köszönhetően megőrzik illatukat, színűket és természetes beltartalmi értékeiket.
az azonnali fogyasztása ajánlott, mivel ez a kenyérféleség több óra múlva már szikkadt és kemény lehet.
Akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.
A távolkeleti nők szótárából teljesen hiányzik a klimax és annak szinonímái, még ráutaló kifejezések sem találhatók.
A görögszénáról már a 3500 éves egyiptomi Ebers-papírus is csodákat ír.
Csillapítja az éhséget, energiával látja el a szervezetet, közvetlenül felszívódik, nincs szüksége inzulinra.
Csillapítja az éhséget, energiával látja el a szervezetet.
Teljes értékű gabonákat, olajos magvakat tartalmazó müzli.
A Dénes Natura müzlik nem tartalmaznak egyebet, mint az élelmiszeripar legegyszerűbb, de az eredeti koncepcióhoz tökéletesen odaillő komponenseit.
A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos.
A hajdina (más néven pohánka, tatárka) . ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos.
A hajdinaliszt egyéb kenyér, vagy tésztaféleségek készítéséhez is sokoldalúan felhasználható búza, kukorica, vagy árpaliszttel keverve.
Tehető müzlibe, levesbe, egyéb ételekbe, ahol az íz nem "lóg ki". Együtt főzhető kölessel is.
300 ml vízzel elkeverve 30 perc pihentetés után kis pogácsákat formálva forró olajban kisütjük.
Fogyasztható fűszerként, vagy vajkrémmel, tejföllel kikeverve. szendvicsre, köretre, egyéb tésztafélékre, ételekre szórva.
A köles legősibb termesztett gabonaféle kínában már a rizs fogyasztása előtt fő élelem forrás volt. németország területén már a római birodalom idejében is termesztették.
Főzés háromszoros mennyiségű vízben, fogyasztható köretként vagy főételként.
A napraforgó mag gazdag vitamin-, és ásványianyag-tartalma következtében felbecsülhetetlen mértékben támogathatja egészségünket.
A napraforgó mag gazdag vitamin-, és ásványianyag-tartalma következtében felbecsülhetetlen mértékben támogathatja egészségünket.
A hajdina, vagy másnéven pohánka régebben az egyszerű népi ételek sorába tartozott.
Főételként vagy köretként fogyasztható.
A zab (avena sativa) közép-európában őshonos, vízzel főzve kását készítenek belőle.
A hajdina Ázsia középső, mérsékelt égövi részén honos. Hántolt, enyhén pirított.
Reformköret bulgurral és szárított zöldségekkel. Gyorsan elkészíthető, 4 személy részére elegendő. Kizárólag természetes összetevők felhasználásával, nem tartalmaz: sót, ízfokozót, tartósítószert, színezéket.
Dénes Natura hidrolizált marhakollagén peptidek 250g
Natúr, ízesítetlen, hidrolizált marhakollagén peptidek visszazárható tasakban.
Extra vékonyra hengerelt zabpehely, hideg vízzel vagy tejjel is készíthető, a legjobb zabkása alapanyag.
Illatos és zamatos távol-keleti rizskülönlegesség.
A kókuszliszt alacsony szénhidráttartalmú, ideális kenyerek és péksütemények sütéséhez.
A köles finomra őrlésével készült liszt, melyet felhasználhatunk ételek besűrítésére.
Felhasználható liszttel készülő termékekhez legfeljebb 30%-os arányban.
Felhasználható mártások, puding vagy krém készítéséhez, ételek besűrítésére. génmanipulált összetevőktől mentes.
A kuszkusz berrber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy "jól megsodort".
A még nem teljesen érett búzából készül, így a keményítőtartalma még alacsony, ezért könnyen emészthető.
A már jól ismert por állagú, adalékmentes C-vitamin 500 g kiszerelésben, visszazárható tasakban.
A lágy zabpehely titka a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható.
A lágy zabpehely titka a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható.
A lágy zabpehely titka a vékonyabb pehelyméret, aminek köszönhetően igen gyorsan főzhető, vagy a legegyszerűbben elkészítve, inkább áztatható.
A lenmag magas százalékban Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fito-ösztrogén tartalom.
A lenmag magas százalékban Omega-3 zsírsavakat tartalmaz.
Beltartalmi értékeivel előkelő helyet kapott az Omega-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrásaként.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
Koleszterincsökkentő, Omega-3 zsírsavat tartalmaz, magas vitamin-, és ásványi anyag tartalommal.
A lucerna erőteljes lúgosító hatású, melynek köszönhetően javítja a tápanyagok felszívódását, tisztítja a májat és a véráramot a káros koleszterinlerakódásoktól.
Felhasználható házi kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, ill. müzlibe, salátákhoz.
Felhasználható házi kenyérsütéshez a tésztába keverve vagy felületi szóráshoz, ill. müzlibe, salátákhoz.
A müzlikeverék zabpelyhet, napraforgómagot, mazsolát és további összetevőket tartalmaz, hozzáadott cukor nélkül.
A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Reformköret jázmin rizzsel és szárított zöldségekkel. Gyorsan elkészíthető, 4 személy részére elegendő. Kizárólag természetes összetevők felhasználásával, nem tartalmaz: sót, ízfokozót, tartósítószert, színezéket.
Az otthoni müzlikészítés alapvető anyagaihoz ízlés szerint hozzátéve az olajos magvakat, az egyénileg megszokott gyümölcsöket, igen tartalmas, gazdag keverék állítható össze.
Az ízfokozómentes zöldfűszereket tartalmazó ételízesítőt, a természetes ízekhez való visszatérés érdekében ajánljuk.
Sótlan ételízesítő zöldfűszerkeverék.
A hőkezelt, blanchírozott földimogyorót finomra őröljük és mindennemű adalék nélkül hozzákeverjük a karob (vagy másnéven szentjánoskenyér) port.
Az otthoni müzli keverék gyártásához általában szükséges gabonaféleségeket tartalmazza.
Az otthoni müzli keverék gyártásához általában szükséges gabonaféleségeket tartalmazza.
Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje.
A lenmagpehely omega-3 zsírsavakat és rostokat tartalmaz, amelyek hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egészségéhez.
A magvak pirítása különlegesen finom ízeket hoz létre, ezért ősidők óta szokásban van és a tovább feldolgozást is előnyösen segíti a pirítás.
A magvak királyának is nevezett ősi táplálék ezt a nevet valóban kiérdemelte.
A tökmag azon kívül, hogy kiváló nassolnivaló, egészségünk szempontjából is egyértelműen hasznos a fogyasztása.
A tökmag azon kívül, hogy kiváló nassolnivaló, egészségünk szempontjából is egyértelműen hasznos a fogyasztása.
A puffasztott rizs alapvetően magas glikémiás indexű szénhidrát, vagyis gyorsan emésztődik, így gyors energiaforrást jelent.
Tricolor quinoa - három színű quinoa mix.
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, magas rost, fehérje és vitamin tartalma miatt superfoodként is emlegetik.
Akár köretként, salátaként vagy reggelinek is elkészíthető, könnyen emészthető ételkülönlegesség, fehérjeforrás, rostban gazdag.
A retekmag csírája gazdag enzimekben, vitaminokban és kéntartalmú vegyületekben, melyek élénkítik az emésztést.
A zab kiemelkedően magas tápértékű gabona. Lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz, ezért hosszan látja el szervezetünket energiával.
Mazsolával, mézzel, aszalt vagy friss gyümölcsökkel, olajos magvakkal kiegészítve fogyasztható. müzlik egyik fő összetevő komponense.
A rukkolamag csípősebb ízű csírákat fejleszt, gazdag antioxidánsokban és bioaktív vegyületekben.
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé.
Az indiai konyhában kedvelt lencsefajta, melyet édeskés, diószerű íze tesz különlegessé.
Fogyasztható vajkrémmel, tejföllel kikeverve vagy szendvicsre, köretre szórva.
Inaktivált élesztő magas fehérjetartalommal, jelentős B6-vitamin, kalcium és magnézium forrás. Felhasználható szendvicsre, köretre szórva. Származási hely: Franciaország. Ajánlott napi mennyiség: napi 1-3 kávéskanál.
A növényeket előtérbe helyező étkezési rendszer úgy válik teljessé, ha a zselésítő hatást is növényekből tesszük termékeinkbe.
A kalciton elnevezésű termék nem más, mint kalcium pótlására szolgáló élelmiszer.
Fogyasztható kefirben, joghurtban vagy müzliben.
Az olajos magvak pozitív hatását számos kutatás igazolja.
A szezámmag kiemelkedik arányaiban nagy kálcium tartalmával: 7-szer annyit tartalmaz mint a tehéntej és vetekszik a tehénsajtok kalcium mennyiségével is!
A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
A termék nem tartalmaz ízfokozót, vagy egyéb kémiai adalékot.
Fogyasztható vajkrémmel, vagy tejföllel krémesítve, illetve ételekre szórva.
A szezámmagnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban: magas a vas-, a cink-, és a magnézium tartalma.
A szezámmagban lévő értékes ásványi anyagok és vitaminok a magbelső hőkezelése nélküli feltárása révén tökéletesebben felszívódnak.
Sportolók, testépítők tapasztalata szerint testtömeg növelési céllal is fogyasztható.
A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évben.
A szőlőcukor, mint édesítésre alkalmas élelmiszer, a répacukorral konkurálva jelentősen előretört az utóbbi néhány évben.
Finomra őrölt szezámmag tengeri sóval keverve.
Felhasználható mártás, puding, krém készítéséhez, ételek besűrítésére.
A savófehérje tehéntejből készülő magas minőségű fehérje por.
Teljes őrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
Teljes őrlésű, jó sütő és főzőminőségű tönkölydara alkalmas tejbegríz, grízgaluska, túrógombóc és más sütemények, főtt ételek készítésére.
A kuszkusz berber eredetű szó, olyasmit jelentett, hogy "jól megsodort".
A tönkölybúza ásványi anyag és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.
A pehely gőzölt és hengerelt tönkölybúzából készül, természetes rostforrás reggelihez vagy sütéshez.
Semmi köze nincs a keleti rizshez, mivel az eredete is egy kontinenssel arrébb található.
Semmi köze nincs a keleti rizshez, mivel az eredete is egy kontinenssel arrébb található.
Fasírtpor vargánya gombával ízesítve.
Reformköret jázmin rizzsel és szárított zöldségekkel. Gyorsan elkészíthető, 4 személy részére elegendő. Kizárólag természetes összetevők felhasználásával, nem tartalmaz: sót, ízfokozót, tartósítószert, színezéket.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el.
A sokféle lencseváltozatot általában színük alapján különböztetik meg és nevezik el.
Távol-keleti vörös rizs különlegesség, egyedisége elsősorban sötétvörös színében mutatkozik meg.
Tartalmazza az összes nyomelemet, ami a mirigyek működéséhez és normális funkciójához elengedhetetlen.
Vöröskáposzta csíráztatásra. (brassica oleracea capitata rubra)
A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.
A kutatási eredmények alapján az a következtetés vonható le, hogy akik koleszterinszintjüket a biztonságos határok között akarják tartani, a zabkorpa rosttartalma a legmegfelelőbb.
A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt használata esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
A zabbal készített étel nem okoz emésztési rendellenességet, ismételt fogyasztása esetén sem idéz elő túllakottsági érzetet.
A zabpehelyliszt felhasználható pudingokhoz, krémekhez, ételek besűrítésére, lepénykenyér sütéséhez.
Szárazon megpirítva, főzelékek, levesek sűrítésére, fasírtokba téve tojás helyettesítésére valamint sütemények tésztájába használják.
A termék búzadarából, zöldségekből és chia magból áll, gyors elkészítést és rostokban gazdag étkezést biztosít.
Összetevők: sárgarépa, pasztinák, fehérrépa, zeller, póréhagyma, petrezselyem, vöröshagyma.
Liszttel készülő termékekhez a lisztbe keverve legfeljebb 30%-os arányban. GMO mentes.
Az ízfokozómentes zöldfűszereket tartalmazó ételízesítőt, a természetes ízekhez való visszatérés érdekében ajánljuk.
Az ízfokozómentes zöldfűszereket tartalmazó ételízesítőt, a természetes ízekhez való visszatérés érdekében ajánljuk.
Az ízfokozómentes zöldfűszereket tartalmazó ételízesítőt, a természetes ízekhez való visszatérés érdekében ajánljuk.
Csíráztatási célra kifejlesztett csíráztató üvegedény, praktikus lyukacsos tetővel az egyszerű, otthoni csíráztatáshoz. Fehér színű tetővel.
Az arany lenmag lágy, diós ízével és sokoldalú felhasználhatóságával kiváló kiegészítője salátáknak, pékárunak vagy smoothie-knak.
Az arany lenmagpehely lágy, diós ízével és sokoldalú felhasználhatóságával kiváló kiegészítője salátáknak, pékárunak vagy smoothie-knak.
Dél-Amerikai gabonaféle, fogyasztását köretként vagy salátákhoz ajánljuk. Rostban gazdag, fehérjeforrás és lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaz.
A tönkölybúza ásványi anyag- és nyomelemtartalma jelentős részben a korpájában található.









































































































































































